Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Jääkiekkoilija Mikko Kokkonen yhdistää huippu-urheilun ja lukio-opinnot

Nettilukiossa aineopiskelijana opiskeleva Mikko Kokkonen on Otavan Opiston tulevan kauden kummipelaaja


Nettilukiossa aineopiskelijana opiskeleva Mikko Kokkonen on Otavan Opiston liikelaitoksen tulevan kauden kummipelaaja. Mikko pelaa jääkiekkoa Mikkelin Jukureissa ja on tuore alle 18-vuotiaiden maailmanmestari.
 

Unelmissa NHL ja ylioppilastodistus 


Kokkonen panostaa jääkiekkoon tosissaan. Suurena unelmana ja tavoitteena on pelata vielä joskus NHL:ssä. Lähiajan yhtenä tavoitteenaan on paikan vakiinnuttaminen Jukureiden tulevan kauden kokoonpanossa. 

Toinen tavoite on hoitaa lukio-opintoja vaativan kilpaurheilun ohessa. Päivälukiossa Kokkonen ei kuitenkaan tätä tavoitetta pystynyt saavuttamaan. 

—   Normaalin lukion puolella huippu-urheilun ja lukio-opintojen yhdistäminen on käytännössä mahdotonta.  Aikaa vie esimerkiksi treenaaminen, kun treenit ovat yleensä sekä aamulla että illalla. Tämän lisäksi pelejä on melkein joka toinen päivä. Lukio-opintojen yhdistäminen tähän kokonaisuuteen oli aika vaikeaa.Nettilukiolainen vuodesta 2017 lähtien 


Koska päivälukiossa opiskelua oli mahdotonta, Kokkonen aloitti Nettilukion aineopiskelijana syksyllä 2017. Nettilukiossa opintoja ei ole sidottu päivärytmiin vaan ne voi hoitaa mihin aikaan haluaa. 

—   Nyt opiskelu onnistuu Nettilukion kautta todella hyvin ja laadukkaasti, Kokkonen kertoo. - Treenien jälkeen, kun pääsee kotiin, niin on hyvin aikaa tehdä netin kautta tehtäviä ja kursseja. Treenaaminenkin onnistuu hyvin, kun pystyy itse aikatauluttamaan opintoja. Näin molemmista saa parhaan tuloksen irti.

Verrattuna tavalliseen kouluun ja lukioon, Kokkonen on kokenut Nettilukion aineopiskelun todella vapauttavana. Hän pitää erityisesti siitä, että kaikki aineistot löytyvät vaivattomasti internetistä ja tehtävänannot ovat selkeitä ja helppoja ymmärtää ilman ylimääräistä ohjeistusta. 

—   Se on todella kätevää näin urheilun ohessa, hän kertoo. -  Lisäksi opintojen kautta saa myös ajatuksia muualle ja se tasapainottaa elämää jääkiekon ympärillä. Tosi hyvin on suunniteltu koko systeemi.

Kokkonen suosittelee nettilukiota kaikille, jotka eivät jostain syystä voi suorittaa opintoja normaalissa päivälukiossa. 

—   Tämä mahdollistaa todella paljon uusia väyliä, hän toteaa. -   Nettilukion aineopiskelu auttaa siinä, että pystyn urheilemaan ja opiskelemaan samaan aikaan. Tämä on todella hyvä juttu!
 


Mitä muuta meillä Otavassa...