Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Emilia oli viime vuoden sadas valmistuja

Viime vuonna valmistui tasan 100 lukiolaista


Nettilukio oli Emilia Purhoselle paras ja ainoa valinta
 

Vuosi 2017 oli ennätyksellinen vuosi Otavan Opiston nettilukiossa. Elokuussa saavutettiin eräänlainen virstanpylväs, kun Emilia Purhonen vuoden sadantena nettilukiolaisena sai lukion päättötodistuksen. Ennen Otavan Opiston nettilukiota Purhonen ennätti opiskella niin päivä- kuin iltalukiossakin, tulla äidiksi kuin suorittaa parturi-kampaajan ammattitutkinnon. Nettilukiossa Purhonen opiskeli vain puoli vuotta, silti hän sanoo, että se oli hänelle paras ja ainoa valinta.

Opinto-ohjaaja mainitsi Nettilukion
 

Emilia Purhonen aloitti lukion ikätovereidensa kanssa Kouvolan Yhteislyseossa. Päivälukio ei kuitenkaan vastannut Emilian toiveisiin, sillä hän ei halunnut osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

– Päätin että en aio kirjoittaa ylioppilaaksi, koska tiesin saavani päättötodistuksella yhtä hyvät valmiudet jatkokoulutukseen, johon aioin hakea, hän kertoo.

Päivälukiosta Purhonen siirtyi Kouvolan iltalukioon. Lukion vaihto tuli jälleen ajankohtaiseksi, kun Purhonen ja hänen perheensä päättivät muuttaa Kouvolasta Lappeenrantaan. Tuolloin opinto-ohjaaja mainitsi ensimmäistä kertaa nettilukion.

– Mieheni tekee iltatöitä ja minulla on puolitoistavuotias tytär, joten en pystynyt osallistumaan iltalukioiden kursseille. Paras ja oikeastaan ainoa vaihtoehto minulle siis oli nettilukio.

Nettilukiossa tahdin voi määrätä itse
 

Alusta lähtien Purhoselle oli selvää, että hän halusi suorittaa lukion mahdollisimman nopeasti. Päivä- ja iltalukiossa läsnäolopakko vaikeutti tavoitetta, mutta nettilukiossa vauhdin sai onneksi määrätä itse.

– Nettilukio lähti sujumaan loistavasti heti tajuttuani, että lukiossa voin aloittaa kurssin koska vain ja määrittää itse kuinka kauan käytän siihen aikaa, Purhonen toteaa.

Purhonen otti tavoitteekseen suorittaa kurssin viikossa. Se tarkoitti sitä, että hän sai lopulta lukion valmiiksi kahdessa ja puolessa vuodessa.

– Pidin tiukasti kiinni aikataulustani, vaikka syksy oli todella rankka pienen lapsen, opintojen ja urheilun keskellä. Paljon muuhun aikaa ei sitten jäänytkään, mutta olen todella tyytyväinen, että jaksoin olla ahkera.

Verkko-opiskelu vaatii motivaatiota
 

– Emilialle pikkulapsen äitinä verkko-opiskelu oli pääasiallisesti luontevaa ja helppoa. Ilman omaa motivaatiota ja selkeitä tavoitteita opintojen valmiiksi saattaminen olisi hänen mukaansa saattanut kuitenkin olla vaikeaa.

– Jos harkitsee verkkolukiota on hyvä kysyä itseltään, että millainen motivaatio itsellä on, ja mikä on oman opiskelun tavoite arvosanojen ja aikataulun suhteen, Purhonen toteaa.

Motivaatio ja tavoitteet eivät kuitenkaan Purhosen mukaan saa olla liian kiveen lyötyjä.  Kaikki ei aina mene oppikirjan mukaan, eikä  tarvitsekaan mennä.

– Itselleen pitää olla armollinen, sillä minä ainakin olen oppinut valtavasti lukion varrella, Purhonen summaa haastattelun.


 


Mitä muuta meillä Otavassa...